fbpx

KENIJA

MINI KENIJA

MINI KENIJA S POČITNICAMI OB INDIJSKEM OCEANU

ODHODI

24.10.2024 – 03.11.2024 Krompirjeve počitnice

27.12.2024 – 05.01.2025 Novoletni termin

14.02.2025 – 23.02.2025 Šolske počitnice

21.02.2025 – 02.03.2025 Šolske počitnice

10 DNI – 8 x NOČITEV 

Program

KENIJA

Cena programa
1190 euro + letalska karta**
1.190,00 evro aranžma/osebo + letalska karta, cca 800,00** evro . V času Novoletnega termina so cene letalskih vozovnic višje.
 • ** Letalska karta v prikazu cene je zgolj informativne narave, končna cena letalske karte se lahko spremeni. Letalska karta se plača zunanjemu partnerju / agenciji Nomago, ki karte izda. Pravno formalne obveznosti in pravice iz nakupa letalske karte so med potnikom in agencijo, ki karto izda in kamor jo potnik plača. Enako velja za prevoz do / z letališča Dunaj
 • VARIACIJE:
 • Dodatek za Novoletni termin, 350,00 evro/osebo
 • Dodatek za bivanje v enoposteljni sobi, 200,00 evro/osebo

REZERVACIJA IN PLAČILO:  Na potovanje se prijavite z izpolnjeno prijavnico in vplačano prijavnino v znesku 100 evro, ki vam jo po potrditvi odhoda priznamo k ceni potovanja. V primeru, da agencija ne organizira potovanja, prijavnino vrne stranki. Po potrjenem odhodu (12 potnikov), potnik vplača akontacijo in kupi letalsko karto. Razlika v ceni se plača najkasneje 30 dni pred odhodom, oziroma po dogovoru.

 

Polet proti Nairobiju oziroma z enega od bližnjih letališč.

(večerja, zajtrk na letalu)

Prihod v Nairobi v zgodnjih jutranjih urah, nastanitev v hotelu. Po zajtrku obisk nacionalnega muzeja Kenije, v katerem bomo izvedeli veliko o kulturi, naravi, zgodovini in sodobni umetnosti Kenije.  Sledil bo obisk zavetišča za ogrožene vrste žiraf Giraffe centre, kjer boste hranili in božali žirafe in si ogledali muzej posvečen žirafam. Po premoru za kosilo si bomo v kulturnem centru Bomas ogledali muzej o etičnih plemenih v Keniji nato pa uživali ob pesmi in plesu raznih plemen Kenije. Najbolj pogumni se bodo k plesu tudi pridružili. Na večerjo vas bomo odpeljali v najbolj priljubljeno restavracijo Nairobija, Carnivor.

(zajtrk, večerja)

V zgodnjih jutranjih urah odhod na pol dnevni safari v narodni park Nairobi. Park je znan kot edini safari park na svetu blizu glavnega mesta. Park se ponaša z večjim številom belih in črnih nosorogov in obstaja velika možnost, da bomo videli te veličastne živali. Prebivalci parka so tudi levi, žirafe, zebre, bivoli, leopard, gepard, hijene, … veliko raznih vrst ptic. Ob 11h se bomo pridružili obiskovalcem slonje sirotišnice Sheldrick Sanctury, kjer boste spoznali slonje mladiče, ki so zaradi krutih naravnih okoliščin ostali sirote brez mame. Slončke boste imeli možnost pobožati, ljubitelji slonov boste enega od slončkov lahko tudi »posvojili«. Sledilo bo prosto popoldne, možnost obiska največjega trgovskega centra v Afriki, Two Rivers. Vrnitev v hotel, večerja.

(zajtrk,  večerja)

Zgodnji odhod proti glavni železniški postaji, vstop na vlak proti naši naslednji destinaciji, Mombasa, od tam pa s šoferji do Diani Beach. Vožnja z vlakom bo trajala 6 ur. Na poti z vlakom boste lahko občudovali pokrajino Kenije, ker se bomo peljali skozi največji kenijski park Tsavo, mogoče celo zagledali žirafe, slone, zebre, antilope, ….Na Diani Beach boste bivali v hotelu Papiloon Lagoon Reef, opremljen v Swahili dekorju, z vključeno All Inclusive ponudbo, ki vključuje zajtrk, kosilo, popoldanska malica, večerja, neomejena količina alkoholne ali brez alkoholne pijače. Ponudba hrane je bogata, za ljubitelje mesa kakor za vegetarijance, na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji sladic. Hotel nudi različne aktivnosti, aerobika ali odbojka v bazenu, biljard, namizni tenis, ob večerih zabavni program, ples.

(Zajtrk, večerja)

Uživanje ne eni najlepših plaž Afrike, ki je bila 5 x nagrajena z nazivom “najlepša plaža Afrike. Na željo potnikov bo organiziran eno dnevni izlet v Wasini naravni park, kjer bo možno snorklanje ob koralnem grebenu v družbi raznolikih pisanih rib, želv, delfinov, ali pol dnevni obisk starega dela Mombase. Snorklanje bo možno tudi na koralnem grebenu nasproti hotela.

(Vse vključeno)

Zadnji dan potovanja po Keniji. Po odjavi se bomo počasi odpravili proti Mombasi, se vkrcali na letalo proti Nairobiju, kjer bomo počakali na letalo proti Dunaju.  V primeru nočnega leta proti domu, bo proti doplačilu na recepciji možno podaljšanje bivanje v sobi do odhoda v pozno popoldanskih urah.

(zajtrk, obroki na letalu)

 

CENA ARANŽMAJA VKLJUČUJE:

 • Organizacija in slovensko spremstvo;
 • Vsi notranji prevozi po programu (ture po Nairobiju,  Mombasa – Diani Beach – Mombasa);
 • Vse vstopnine načrtovanih ogledov v Nairobiju (Muzej, Giraffe Centre, Bomas Centre, Sheldrick Sanctury; vstopnina v safari park Nairobi);
 • poldnevni safari v narodnem parku Nairobi;
 • 3 x nočitev z zajtrkom in 2 x večerjo v Nairobiju;
 • 5 x nočitev v hotelu na Diani Beach z All Inclusive ponudbo, ki vključuje zajtrk, kosilo, popoldanska malica, večerja, neomejena količina alkoholne in brez alkoholne pijače;
 • Vse takse.

CENA ARANŽMAJA NE VKLJUČUJE

 • Letalske karte in vlak do Mombase;
 • Hrana in pijača ko ni navedena;
 • Napitnine;
 • Stroškov osebne narave;
 • Zdravstveno zavarovanje za tujino;
 • Zavarovanje riziko odpovedi potovanja;
 • Vizum za Kenijo (100 $), pridobitev preko On-line sistema z našo pomočjo;
 • Fakultativni izleti na obali Diani Beach.

Rezervacije

REZERVACIJE: potujzlidijo@gmail.com
INFORMACIJE: 041 901 776