fbpx

KENIJA

jesenska KENIJA

SAFARI V MAGIČNI MAASAI MARI & POČITNICE OB INDIJSKEM OCEANU

Krompirjeve počitnice

 30.10.2022 – 11.11.2022

12 DNI – 10 NOČITEV

POLET Z BALONOM NA VROČI ZRAK ČEZ MAASAI MARO: z doplačilom 450 $, potrebne predhodne rezervacije, plačilo v Maasai Mari

Program

JESENSKA KENIJA

Cena programa
2350 euro**
1.550 evro aranžma/osebo + letalska karta x 2 in prevoz do/z letališča, cca 800,00** evro (Benetke - Nairobi - Benetke, Nairobi - Mombasa - Nairobi)
 • ** Letalska karta v prikazu cene je zgolj informativne narave, končna cena letalske karte se lahko spremeni. Letalska karta se plača zunanjemu partnerju / agenciji Nomago, ki karte izda. Pravno formalne obveznosti in pravice iz nakupa letalske karte so med potnikom in agencijo, ki karto izda in kamor jo potnik plača. Enako velja za prevoz do / z letališča Benetke.
 • VARIACIJE:
 • Bivanje v enoposteljni sobi, doplačilo 300,00 evro
 • Otroci do 10 let, 100,00 evro popusta na ceno aranžmaja

REZERVACIJA IN PLAČILO: Mesto v skupini si zagotovite s plačilom akontacije v višini 550,00 evro ob prijavi, s katerim pokrivamo rezervacije v Keniji in stroške organizacije. Ostali strošek aranžmaja v višini 1.000,00 evro/osebo, potnik plača najkasneje 21 dni pred odhodom.

 

Polet iz Benetk, oziroma z enega od bližnjih letališč.

(večerja, zajtrk na letalu)

Prihod v Nairobi v zgodnjih jutranjih urah, kjer nas bodo čakali šoferji in odpeljali proti kampu v Maasai Mari (Oldarpoi Mara Camp). Vožnja bo  trajala  cca 5-6 ur z vmesnim postankom za odmor. Po prihodu v kamp bo ostanek dneva namenjen počitku. Kamp razpolaga z bazenom, torej bo priložnost tudi za osvežitev. Kosilo in večerja v kampu, po večerji nam bodo ob ognju zapeli in zaplesali Masaji, katerim se boste lahko pridružili tudi vi. Bivanje v kampu bo v šotorih, ki vam bodo nudili dovolj udobja, saj vsak šotor razpolaga s posteljami, garderobnimi omarami ali policami, privatno kopalnico in toaletnim prostorom ter elektriko.

(kosilo, večerja)

 

Prvi dan safarija se bo začel zgodaj, ob 6h zjutraj se bomo s šoferjem/vodičem Masajem odpeljali v notranjost magične Maasai Mare. Da je resnično magična bomo ugotovili kmalu po prihodu v park, saj bomo kmalu priča številnemu živalskemu svetu. Levi, gepardi, sloni, zebre, žirafe, hijene, leopard, noji, bivoli … če bomo imeli srečo bomo srečali tudi črnega nosoroga in številne druge živali. Safari ne bo specificiral izključno na dejstvu, da vidimo živali, temveč tudi, da opazujemo njihove navade, način življenja, in seveda fotografiramo,  … Mogoče bomo priča lovu, hranjenju s sveže ulovljeno antilopo,  igranju levjih mladičev, bližnjemu srečanju s slonjo družino … Izkušnja nam bo zajtrk in kosilo v divjini. Brez skrbi, Masaji vedo kje so varni prostori.  Pot nas bo vodila do slavne reke Mare, znane predvsem po prečkanju velike migracije gnujev in zeber. Proti večeru zaključimo s celo dnevnim safarijem in se polni vtisov vrnemo proti našemu kampu na zasluženo večerjo.

(zajtrk, kosilo, večerja)

Za  tiste, ki se boste odločili za polet z balonom na vroči zrak (doplačilo 450 $), se bo dan začel še bolj zgodaj. Ob 5h zjutraj vas bodo v kampu pričakali šoferji agencije, ki organizirajo polet z balonom in vas odpeljali na startno mesto. Razlog za zgodnjo uro je pričanje sončnemu vzhodu iz balona. Polet z balonom čez Maasai Maro traja cca 1.5 uro, po zaključenem poletu  vsem udeležencem pripada »vipovski« zajtrk, s postrežbo na visokem nivoju, sveže pripravljeno hrano in šampanjcem v divjini. Življenjska izkušnja, ki vas ne bo pustila ravnodušnega. Ob zaključku boste s strani pilota deležni uradnega certifikata, ki bo dokazoval vaš polet z balonom. Ob vrnitvi  v kamp boste deležni še krajšega safarija.

Za ostale, ki se ne boste udeležili poleta z balonom, bo organiziran dopoldanski safari z zajtrkom v divjini. Skupinsko kosiło v kampu, po posilu se bo celotna skupina odpravila na popoldanski safari. Večerja v kampu.

(zajtrk, kosilo, večerja)

Tretji dan safarija bomo ponovili zgodbo s prvega dne. Ob 6h zjutraj se bomo odpravili na novo raziskovanje in iskanje divjih živali. Tokrat nas bo pot vodila vse do meje s Tanzanijo, katero bomo mogoče celo “ilegalno ” prestopili, se ustavili ob bregu reke Mare in opazovali povodne konje, obiskali vsaj 50 let starala krokodila, ki biva v tem delu Mare, ter se prepustili materi naravi, da nas bo vodila.

(zajtrk, kosilo, večerja)

Zadnji dan našega bivanja v Maasai Mari bomo lahko poležali malce dlje. Po zajtrku bomo obiskali masajsko vas v bližini kampa, kjer nam bodo Masaji pokazali njihov tradicionalni, plemenski način življenja, nas povabili v svoje bivalne prostore (bomas), da bomo čim bolj avtentično začutili njihov način življenja. Po zaključenem obisku masajske vasi se bomo poslovili od magične Maasai Mare in se s šoferji odpeljali proti Nairobiju, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah. Med potjo se bomo ustavili v kateri od restavracij na kosilu/večerji. Nastanitev v hotelu.

(zajtrk)

Po zajtrku v hotelu se bomo z najetimi šoferji odpravili na ogled Nairobija. Prvi postanek bo v “Sheldrick Wildlife Trust Sanctury”, sirotišnici za slonje mladiče, katere boste lahko božali, opazovali pri hranjenju z mlekom in njihovi igri v blatu. Glavni oskrbnik Peter bo povedal zgodbo o vsakem osirotelem slončku, kdaj in zakaj je postal sirota. Sledil bo obisk “Giraffe Centre”, zavetišča za ogrožene  vrste žiraf, kjer boste z lastnimi rokami hranili in božali žirafe. Po žirafah bo priložnost za krajše nakupovanje v bližnjem trgovskem centru in čas za kosilo po lastni izbiri v eni od restavracij trgovskega centra. Po kosilu se bomo odpravili v Bomas center. Prvo si bomo z lokalnim vodičem ogledali zunanji del centra, oziroma  muzej, ki prikazuje način bivanja različnih etičnih plemen Kenije. Sledil bo kulturno zabavni program s pesmijo in plesom različnih plemen. Proti večeru se vrnemo v hotel.

(zajtrk)

Po zajtrku bomo v dopoldanskih urah odleteli proti Mombasi, kjer nas bodo pričakali šoferji in odpeljali proti zadnji destinaciji našega potovanja, Diani Beach, v resort SoulBreeze ob Indijskem oceanu.

Čas dopustovanja na Diani Beach bo namenjen počitku, v primeru interesa bodo organizirani fakultativni izleti s sprotnim doplačilom (npr. obisk starega dela Mombase, mangrova tura z gliserjem, vožnja s quadi, potapljanje, snorklanje, jet ski, …). Resort Soul Breeze leži tik ob plaži, razpolaga z bazenom, restavracijo ter barom na plaži. V primeru interesa se bomo odpravili na kosilo ali večerjo v katero od lokalnih restavracij v bližnje mesto Ukunda.

(zajtrk)

Zadnji dan potovanja po Keniji. Po zajtrku se bomo odjavili, vendar bomo radosti Indijskega oceana lahko uživali še do poznega popoldneva, ko se bomo odpravili proti Mombasi in poleteli proti Nairobiju. Ob prihodu v Nairobi se bomo privoščili še kakšno večerjo, nato pa se pripravili za polet proti domu. Naslednji dan prihod v Ljubljano ali na enega od bližnjih letališč.

(zajtrk, kosilo na letalu)

CENA PROGRAMA VKLJUČUJE:

 • Organizacija in slovensko spremstvo;
 • Letalske karte (Benetke – Nairobi – Ljubljana, Nairobi – Mombasa – Nairobi), prevoz do/z letališča Benetke;
 • Vsi notranji prevozi po programu (Nairobi – Maasai Mara – Nairobi, ekskurzija po Nairobiju, Mombasa – Diani Beach – Mombasa);
 • 4 x nočitev s polnim penzionom  v Oldarpoi Mara Camp v Maasai Mari;
 • 3 x celo dnevna vstopnina v Nacionalni park Maasai Mara;
 • 3 x celo dnevni safari  po Maasai Mari v jeepu za 6 oseb, vsi sedeži ob oknu, oziroma v odprtem vozilu;
 • Voda v času safarijev;
 • Angleško govoreči vodnik/voznik;
 • Obisk masajske vasi;
 • 2 x nočitev z zajtrkom v Nairobiju;
 • Vse vstopnine načrtovanih ogledov v Nairobiju (Sheldrick Wildlife Trust, Giraffe Centre, Bomas Centre);
 • 4 x nočitev z zajtrkom v resortu »Soul Breeze« na plaži Diani Beach;
 • Zavarovanje v primeru evakuacije »Flying Doctors«;
 • Vse takse.

CENA NE VKLJUČUJE

 • Hrana in pijača ko ni navedena;
 • Napitnine za lokalno prebivalstvo (cca 5-10 $ na osebo / na storitev);
 • Dodatne aktivnosti izven programa;
 • Stroškov osebne narave;
 • Zdravstveno zavarovanje za tujino;
 • Zavarovanje riziko odpovedi potovanja;
 • Vizum za Kenijo (50 $), pridobitev z našo pomočjo;
 • Fakultativni izleti na obali Diani Beach.

Rezervacije

REZERVACIJE: potujzlidijo@gmail.com
INFORMACIJE: 041 901 776