fbpx

KENIJA

SAFARI KENIJA

VELIKI SAFARI V MAGIČNI MAASAI MARI & POČITNICE OB INDIJSKEM OCEANU

ODHODI

02.08. – 13.08.2024

24.10. – 04.11.2024

12 DNI – 10 x NOČITEV

Program

KENIJA

Cena programa
2600 euro**
1.790,00 evro aranžma/osebo + letalska karta, cca 800,00** evro (Dunaj - Nairobi - Dunaj)
 • ** Letalska karta v prikazu cene je zgolj informativne narave, končna cena letalske karte se lahko spremeni. Letalska karta se plača zunanjemu partnerju / agenciji Nomago, ki karte izda. Pravno formalne obveznosti in pravice iz nakupa letalske karte so med potnikom in agencijo, ki karto izda in kamor jo potnik plača. Enako velja za prevoz do / z letališča Dunaj
 • VARIACIJE:
 • Bivanje v enoposteljni sobi, doplačilo 200,00 evro

REZERVACIJA IN PLAČILO:  Na potovanje se prijavite z izpolnjeno prijavnico in vplačano prijavnino v znesku 100 evro, ki vam jo po potrditvi odhoda priznamo k ceni potovanja. V primeru, da agencija ne organizira potovanja, prijavnino vrne stranki. Po potrjenem odhodu (12 potnikov), potnik vplača akontacijo in kupi letalsko karto. Razlika v ceni se plača najkasneje 30 dni pred odhodom, oziroma po dogovoru.

 

Polet proti Nairobiju oziroma z enega od bližnjih letališč.

(večerja, zajtrk na letalu)

Prihod v Nairobi v zgodnjih jutranjih urah, nastanitev v hotelu. Po zajtrku obisk nacionalnega muzeja Kenije, v katerem bomo izvedeli veliko o kulturi, naravi, zgodovini in sodobni umetnosti Kenije.  Sledil bo obisk zavetišča za ogrožene vrste žiraf Giraffe centre, kjer boste hranili in božali žirafe in si ogledali muzej posvečen žirafam. Po premoru za kosilo si bomo v kulturnem centru Bomas ogledali muzej o etičnih plemenih v Keniji nato pa uživali ob pesmi in plesu raznih plemen Kenije. Najbolj pogumni se bodo k plesu tudi pridružili. Na večerjo vas bomo odpeljali v najbolj priljubljeno restavracijo Nairobija, Carnivor.

(zajtrk, večerja)

V zgodnjih jutranjih urah odhod proti Maasai Mari, prihod v kamp Oldarpoi Mara Camp v času kosila. Nastanitev v safari šotorih s privatno tuš kopalnico in wc-jem. Po krajšem počitku bom obiskali bližnjo masajsko vas, kjer nam bodo Masaji predstavili masajski način življenja, običaje, razložili razdelitev delovnih nalog med moškim in žensko, nam pokazali kako zakuriti ogenj brez vžigalnih sredstev, nas povabili v svoje bivalne koče – bome,  zapeli in zaplesali tradicionalen masajski ples. Masajskega plesa bomo deležni tudi ob prvi večerji v Oldarpoi Mara kampu.

(zajtrk, kosilo, večerja)

 

Dva polna dneva (od 6h do 17h) bomo preživeli na safariju po Maasai Mari, kjer se bomo prepustili naročju matere narave, ki nam bo sigurno pripravila adrenalinske prizore. V Maasai Mari noben dan ni enak dnevu, ne pravijo zastonj, da je Mara Meka vseh safarijev. Naši sopotniki bodo levi, gepardi, sloni,  bivoli, žirafe, zebre, več vrst antilop, hijene, noji, jastrebi, če bomo imeli srečo tudi leopard in nosorog, najbolj redki živali v Mari ….  Naši vodiči bodo lokalni Masaji, ki najbolje poznajo Maasai Maro, saj bivajo v njej od rojstva in se vedno maksimalno potrudijo, da najdejo čim več živali.  Izkušnja bo tudi kosilo sredi divjine. Brez skrbi, vodiči vedo, kje so varni postanki.

(zajtrk, kosilo, večerja)

Po zajtrku slovo od Maasai Mare in vrnitev v Nairobi, kamor bomo prispeli v pozno popoldanskem času. Večerja v hotelu, nočitev.

(zajtrk, večerja)

Zgodnji odhod proti glavni železniški postaji, vstop na vlak proti naši naslednji destinaciji, Mombasa, od tam pa s šoferji do Diani Beach. Vožnja z vlakom bo trajala 6 ur. Na poti z vlakom boste lahko občudovali pokrajino Kenije, ker se bomo peljali skozi največji kenijski park Tsavo, mogoče celo zagledali žirafe, slone, zebre, antilope, ….Na Diani Beach boste bivali v hotelu Papiloon Lagoon Reef, opremljen v Swahili dekorju, z vključeno All Inclusive ponudbo, ki vključuje zajtrk, kosilo, popoldanska malica, večerja, neomejena količina alkoholne ali brez alkoholne pijače. Ponudba hrane je bogata, za ljubitelje mesa kakor za vegetarijance, na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji sladic. Hotel nudi različne aktivnosti, aerobika ali odbojka v bazenu, biljard, namizni tenis, ob večerih zabavni program, ples.

(Zajtrk, večerja)

Uživanje ne eni najlepših plaž Afrike, ki je bila 5 x nagrajena z nazivom “najlepša plaža Afrike. Na željo potnikov bo organiziran eno dnevni izlet v Wasini naravni park, kjer bo možno snorklanje ob koralnem grebenu v družbi raznolikih pisanih rib, želv, delfinov, ali pol dnevni obisk starega dela Mombase. Snorklanje bo možno tudi na koralnem grebenu nasproti hotela.

(Vse vključeno)

Zadnji dan potovanja po Keniji. Po odjavi se bomo počasi odpravili proti Mombasi, se vkrcali na letalo proti Nairobiju, kjer bomo počakali na letalo proti Dunaju. V primeru nočnega leta proti domu, bo proti doplačilu na recepciji, možno podaljšanje bivanje v sobi do odhoda v pozno popoldanskih urah.

(zajtrk, obroki na letalu)

CENA ARANŽMAJA VKLJUČUJE:

 • Organizacija in slovensko spremstvo;
 • Vsi notranji prevozi po programu (tura po Nairobiju, Nairobi – Maasai Mara – Nairobi,  Mombasa – Diani Beach – Mombasa);
 • Vse vstopnine načrtovanih ogledov v Nairobiju (Muzej, Giraffe Centre, Bomas Centre);
 • 3 x nočitev z zajtrkom in 2 x večerjo v Nairobiju;
 • 3 x nočitev s polnim penzionom  v Oldarpoi Mara kampu v Maasai Mari;
 • 2 x celo dnevna vstopnina v Narodni park Maasai Mara;
 • 2 x celo dnevni safari  po Maasai Mari v jeepu za 6 oseb, vsi sedeži ob oknu, oziroma v odprtem vozilu;
 • Voda v času safarijev;
 • Angleško govoreči vodnik/voznik;
 • Obisk masajske vasi;
 • 4 x nočitev v hotelu na Diani Beach z All Inclusive ponudbo, ki vključuje zajtrk, kosilo, popoldanska malica, večerja, neomejena količina alkoholne in brez alkoholne pijače;
 • Zavarovanje v primeru evakuacije »Flying Doctors«;
 • Vse takse.

CENA ARANŽMAJA NE VKLJUČUJE

 • Letalske karte in vlak do Mombase;
 • Hrana in pijača ko ni navedena;
 • Napitnine za lokalno prebivalstvo (cca 5-10 $ na osebo / na storitev);
 • Dodatne aktivnosti izven programa;
 • Stroškov osebne narave;
 • Zdravstveno zavarovanje za tujino;
 • Zavarovanje riziko odpovedi potovanja;
 • Vizum za Kenijo (100 $), pridobitev preko On-line sistema z našo pomočjo;
 • Fakultativni izleti na obali Diani Beach.

Rezervacije

REZERVACIJE: potujzlidijo@gmail.com
INFORMACIJE: 041 901 776