fbpx

UGANDA

UGANDA

BISER AFRIKE

 

TERMIN

13.01.2025  – 26.01.2025

14 dni

Program

REZERVACIJE IN PLAČILO:  Na potovanje se prijavite z izpolnjeno prijavnico in vplačano prijavnino v znesku 100 evro, ki vam jo po potrditvi odhoda priznamo k ceni potovanja. V primeru, da agencija ne organizira potovanje, prijavnino vrne stranki. Po potrjenem odhodu (8 potnikov), potnik vplača akontacijo in ostanek aranžmaja v skladu s sklenjenim dogovorom.

UGANDA

Cena programa
1870,00 evro + letalska karta
 • CENA PROGRAMA je sestavljena iz:
 • Aranžmaja v višini 1.870,00 evro/osebo
 • Letalske karte v višini cca 700,00 evro** (kupljena dovolj zgodaj)
 • **Letalska karta v prikazu cene je zgolj informativne narave, končna cena letalske karte se lahko spremeni. Letalska karta se plača zunanjemu partnerju / agenciji Nomago, ki karte izda. Pravno formalne obveznosti in pravice iz nakupa letalske karte so med potnikom in agencijo, ki karto izda in kamor jo potnik plača. Enako velja za prevoz do / z letališča.
 • VARIACIJE
 • V primeru manjše skupine (6 prijavljenih), doplačilo 100,00 evro
 • Bivanje v enoposteljni sobi, doplačilo 200,00 evro
 • Potovanje je primerno za otroke, vendar je potrebno upoštevati, da je ogled goril dovoljeno za otroke starejše od 15 let, šimpanze starejše od 12 let.
Aktualno

Odhod proti Ugandi z enega od bližnjih letališč.

Prihod v Entebbe v zgodnjih jutranjih urah. Po urejenih formalnostih in prevzemu prevoznih sredstev, Jeepov Land Cruiser, začnemo z našim potovanjem po Ugandi. Naša prva destinacija bo jezero Bunyonyi, slikovito gorsko jezero z 29 zelenimi otoki. Jezero leži na 1.950 metrov nadmorske višine, obdano z intenzivno obdelanimi hribi, visokimi od 2.200 do 2.478 metrov. Nočitev v prijetnem kampu tik ob jezeru.

Po zajtrku se bomo popeljali s čolnom po Bunyonyi jezeru, mimo nekaterih najbolj zanimivih otokov ter se izkrcali na otoku, ki ima za Slovence poseben status. Na njem je bolnica, ki jo je pred leti zgradil slovenski zdravnik. Po zaključku plovbe se bomo odpravili proti nacionalnem parku Bwindi Impenetrable Forest, domovanju gorskih goril. Po prihodu in nastanitvi v izbranem  kampu, bomo obiskali Pigmejce, ljudstvo, ki so bili izgnani iz pragozda in so sedaj primorani živeti na obrobju gozda, s tem pa se jim je drastično spremenil način življenja. Turistom pa še vedno radi pokažejo, kako so živeli v gozdu. Nočitev na obrobju Bwindi parka s pogledom na obrobni pragozd, dom gorskih goril.

Po zgodnjem zajtrku nas čaka največja avantura potovanja po Ugandi, osebno srečanje z gorskimi gorilami, največji razlog, zakaj turisti obiščejo Ugando. Po urejenih formalnostih v pisarni Bwindi nacionalnega parka, nam bo dodeljen vodič, ki nas bo vodil do izbrane družine goril. Dolžina trekinga je nemogoče predvideti vnaprej. Po srečanju z gorilami bomo z njimi lahko ostali eno uro, obvezna je uporaba zaščitne maske, s tem zaščitimo gorile pred morebitnimi virusi, ki bi jih lahko prenesli na njih. Po zaključenem trekingu na gorile se bomo vrnili v kamp, nato pa nadaljevali pot proti Queen Elizabeth nacionalnemu parku. Nočitev v kampu ob Kazinga kanalu,  v neposredni bližini vhoda v NP Queen Elizabeth. Ponoči nam bodo družbo delali nilski konji, ki se pasejo v okolici kampa.

Po zgodnjem zajtrku se bomo z Jeepi odpravili na Safari v notranjost Queen Elizabeth parka in se prepustili presenečenju kaj nam bo ponudila mati narava. Lahko bomo srečali leve, leoparda, slone, bivole, antilope. Park se sicer ne more primerjati z bogastvom kenijskih ali tanzanijskih safari parkov, vseeno pa je vreden obiska. V popoldanskem času se bomo vkrcali v čoln in zapluli po kanalu Kazinga, ki povezuje jezero George in jezero Edward. Iz čolna bomo opazovali številne nilske konje, bivole, slone ter izjemno bogat izbor ptic. Nočitev v kampu ob Kazinga kanalu.

Po zajtrku se bomo odpravili v nacionalni park Kibale, domu številnih šimpanzov, kjer jih bomo iskali v družbi popotnikov s celega sveta. Po prihodu v kamp bo preostanek časa namenjen počitku ali druženju, najbolj aktivni pa se bodo lahko z Jeepom odpeljali občudovati okolico Kibale, terasasta polja kjer gojijo ugandski čaj.

Današnji dan bo namenjen novemu razburljivemu trekingu, iskanju šimpanzev. Treking bo manj naporen kot na gorile, vendar nič manj razburljiv. Šimpanze bomo iskali pod vodstvom pooblaščenega vodiča UWA (Uganda Wildlife Authority).

Po zajtrku bomo potovanje nadaljevali proti severu Ugande, Murchison Falls parku, ki slovi predvsem po enem od najbolj občudovanih, predvsem pa po najbolj silovitejšem slapu na svetu, Murchison slap reke Nil. Večina pozna in si ogleda samo omenjeni slap, redko kdo pa ve za drugi slap v bližini prvega. Mi si bomo ogledali oba, za konec pa namočili noge v najdaljšo reko na svetu, Nil. Proti večeru nastanitev v izbranem, prijetnem kampu.

Dopoldanske ure bomo izkoristili za ogled slapov Murchison z druge perspektive. Po reki Nil se bomo zapeljali z ladjo vse do slapov, med plovbo pa občudovali bogat živalski svet. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti novi, zelo razburljivi destinaciji, Ziwo Rhino Sanctury. Noč bomo prespali v klasičnih šotorih in  spalnih vrečah, v ograjenem kampu, izven ograje pa nam bodo delali družbo nosorogi, kamor pridejo prespati. 

Pred zajtrkom se bomo odpravili na novo avanturo, sledenju divjim nosorogom. Pod natančnimi navodili rangerja oziroma vodiča UWA bomo  sledili izbrani skupini nosorogov.  Ker nosorogi slabo vidijo, nas bo vodič usmerjal tako, da nas nosorogi ne bodo zavohali in ne bodo vedeli, da jim sledimo. Verjemite, nora izkušnja. Po vrnitvi s trekinga bomo pospravili šotore, pozajtrkovali in nadaljevali našo pot proti kraju Jinja, kjer si bomo ogledali izvir reke Nil. Proti večeru bomo prispeli v Entebbe, naši zadnji destinaciji.

Zadnji dan našega bivanja v Ugandi bo bolj sproščujoč, brez adrenalinskih dodatkov. Po poznem zajtrku se bomo odpravili v Uganda Wildlife Conservation Education Center, nekateri mu rečejo tudi ZOO v Entebbe, vendar to ni klasičen živalski svet, saj v centru bivajo predvsem rešene živali, ki so jih rešili iz divjine pred sigurno smrtjo. Živali v centru živijo v velikih ogradah podobnemu njihovemu naravnemu okolju. Ogled centra bo trajal cca 5 – 6 ur. Popoldanske ure bomo izkoristili za počitek, dobro večerjo v prijetni restavraciji in pripravo na odhod proti domu.

Odhod na letališče Entebbe, polet proti Evropi.

Prihod v Evropo, organiziran prevoz proti domu.

CENA ARANŽMAJA VSEBUJE:

 • Organizacija in slovensko spremstvo;
 • Vse nastanitve (10 x nočitev) v urejenih opremljenih kampih ali lodgih;
 • Zajtrk;
 • Prevoz po Ugandi v najetih Jeepih Land Cruiser (cca 2300 km);
 • Izposoja šotorov (za nočitev v Ziwo Rhino Sanctury v družbi nosorogov);
 • Šofer;
 • Gorivo;
 • Vstopnine in aktivnosti: plovba po Bunyoni jezeru, obisk plemena Bata –  Pigmejci, vstopnina v Queen Elizabeth park, safari, plovba po Kazinga kanalu, vstopnina v Murchison Falls nacionalni park, vstopnina do slapov Murchison, plovba po Nilu do slapov Murchison, treking na divje nosoroge, izvir reke Nil, obisk Uganda Wildlife Conservation Education Entebbe centra.
 • Lokalni vodiči.

CENA ARANŽMAJA NE VSEBUJE

 • Hrana in pijača, razen zajtrka (hrana je poceni);
 • Napitnine;
 • Dovolilnica za ogled goril (700 $);
 • Dovolilnica za ogled šimpanzov (200 $);
 • Stroškov osebne narave;
 • Zdravstveno zavarovanje za tujino;
 • Zavarovanje riziko odpovedi potovanja;
 • Vizum za Ugando (50 $), pridobitev z našo pomočjo;
 • Letalska karta;
 • Prevoz do letališča, če bo odhod iz tujine.

Rezervacije

REZERVACIJE: potujzlidijo@gmail.com
INFORMACIJE: 041 901 776