fbpx

INDIJA

INDIJA

Biseri Indije s pridihom avanture

Agra, Jaipur, Ranthambhore nacionalni park, Goa ob Indijskem oceanu – jug Indije
TERMIN

14.02. – 26.02.2025

Program

ZAKAJ Z NAMI V INDIJO

Indija potnikom vedno predstavlja izziv, željo preveriti ali je res tako drugačna, kaotična, mistična od ostalega sveta. V naše potovanje po Indiji smo združili štiri, med seboj različne destinacije, ki vam ne bodo predstavljale prehudega kulturnega šoka, temveč svojevrstno doživetje, še vedno pa boste ostali odprtih ust, z mislijo »ali je to mogoče«. Obiskali bomo mesto Agra, Jaipur, nacionalni park Ranthambhore, potovanje pa zaključili na sloviti indijski plaži Goa.

Po Indiji se bomo med mesti vozili z vlakom višje kategorije, v mestih z lokalnim transportom, predvsem s slavnim indijskim prevoznim sredstvom tuk tuk, v katerem bomo občutili pristni mestni utrip. Na jug Indije, Goa, bomo poleteli z letalom.

 

KAJ BOMO VIDELI IN DOŽIVELI

Agra; Naše prvo obiskano mesto na poti po Indiji. Agra je mesto na bregovih reke Yamuna v zvezni državi Utar Pradeš, približno 230 km jugovzhodno od Delhija. Agra je resnično eno najlepših mest Indije, njegova privlačnost je v starodavnih stavbah iz časov mongulskega cesarstva in njihovega najlepšega bisera – Taj Mahal. Veličasten in lep, spomenik velike ljubezni in edinstvene lepote arhitekture. Ni čudno, da je priznan kot novo čudo sveta. Obiskali bomo tudi manjšo verzijo Taj Mahala, danes ji pravijo »Baby Mahal«, uradno ime Tomb of I’timad-ud-Daulah, beli marmorni mavzolej v mongulskem slogu, okrašen s poldragimi kamni, ki ga je dala zgraditi kraljica, babica kralja Džahana, ki je zgradil Taj Mahal. Načrt za »Baby Mahal« je izdelal isti arhitekt kot za Taj Mahal.

Ob koncu dneva bo sledil ogled druge velike znamenitosti mesta Agra, Agra Fort, oziroma Rdeča trdnjava, mozaik palač in trdnjav, mesto v mestu s številnimi palačami, mošejami, paviljoni, parki.  Trdnjavo obdaja masivna 2,5 km dolg dvojna betonska ograja, prerezana s štirimi vratnimi stolpi. Iz Rdeče utrdbe je razgled proti Taj Mahalu.

Jaipur; Potovanje po Indiji nikakor ne sme miniti brez obiska mesta Jaipur, glavnega mesta zvezne države Radžastan, ki predstavlja eno najbolj barvitih zveznih držav Indije. Jaipur nudi res veliko zanimivih turističnih točk, mi bomo obiskali najbolj znane in pomembne. Palačo vetrov, oziroma Hawa Mahal,  najbolj priljubljeno turistično točko Jaipurja; veličastno trdnjavo Amber Fort, astrološki center Janta Mantar z največjo sončno uro na svetu.  V Indiji  ne gre brez templjev, kjer častijo svoje bogove, mi bomo obiskali najlepši tempelj Jaipurja, Jagat Shiromani Temple.  

Ranthambhore nacionalni park; Park poznan predvsem po njegovem glavnem prebivalcu, tigru.  Seveda pa tiger ni edini prebivalec parka, če bo mati narava na naši strani, bomo imeli možnost videti indijskega leoparda, medveda, številne antilope, ptice, krokodila,  ….. predvsem pa lepo pokrajino parka.

Goa ob Indijskem oceanu; Kdo še ni slišal za slovito indijsko plažo Goa ob Indijskem oceanu, ki so jo v šestdesetih letih odkrili hipiji in je predstavljala glavno zbirališče hipijev s celega sveta. Danes tam hipijev ni več, je pa Goa ostala svetovna znana plaža po zaslugi pozitivne energije, ki jo je čutiti. Zaradi dolgih plaž z  mivko in toplim Indijskem oceanu, živahnem utripu, lepe narave in  prijaznih domačinov. Goa nudi bogato izbiro restavracij, barov, številne aktivnostih, po zelo ugodnih cenah. To ni kraj kjer bi vam bilo dolgčas, za vsakega se najde primerna zabava, pa čeprav je to  lenarjenje  na ležalniku pod senčnikom ob zvokih oceana. Naše potovanje bomo zaključili s pet dnevnim uživanjem na Goa plaži, vmes obiskali plantažo začimb, hranili orle na reki Palolem in iskali delfini na jutranji plovbi ob obali Goe.

INDIJA

Cena programa
1090 EUR*
CENA PROGRAMA 1090,00 evro/osebo + letalska karta (mednarodni in notranji let)
Cena programa je sestavljena
iz
  Aranžmaja v višini 1090,00 evro/ osebo in Letalske karte v višini cca 650 evro za mednarodni let, 150 evro za notranji let (Jaipur – Goa - Delhi), kupljene dovolj zgodaj.
 • VARIACIJE:
 • V primeru manjše skupine (8 oseb) doplačilo 50,00 evro/osebo;
 • Bivanje v enoposteljni sobi, doplačilo 150,00 evro;
 • Potovanje je primerno za otroke nad 12 let;
 • Potovanje ni primerno za gibalno omejene osebe.
Aktualno

Rezervacija in plačilo: Na potovanje se prijavite z izpolnjeno prijavnico in vplačano prijavnino v znesku 100 evro, ki vam jo priznamo k ceni potovanja. V primeru, da agencija ne organizira potovanje, prijavnino vrne stranki. Po potrjenem odhodu (10 potnikov), potnik vplača akontacijo in ostanek aranžmaja v skladu s sklenjenim dogovorom.

CENA VSEBUJE:

 • Organizacija in slovensko spremstvo;
 • Vse nastanitve z zajtrkom, 2 x večerja v Ranthambhore NP, nastanitve ocenjene z najmanj oceno 8 in navzgor;
 • Vsi prevozi po Indiji, razen notranjega leta Jaipur – Goa – Delhi;
 • Vstopnine v vse obiskane znamenitosti;
 • Lokalni vodiči;
 • Safari x 2.

CENA NE VSEBUJE:

 • Letalskih kart (mednarodni in notranji let);
 • Hrana, ko ni omenjena. Hrana v Indiji je cenovno zelo ugodna, prosto boste izbirali v skladu z vašim okusom;
 • Pijača;
 • Napitnine;
 • Aktivnosti po lastni izbiri v Goa;
 • Zdravstveno zavarovanje za tujino:
 • Zavarovanje rizika odpovedi potovanja;
 • Viza za Indijo (35 €);
 • Prevoz do letališča, če bo odhod iz tujine.

Rezervacije

REZERVACIJE: potujzlidijo@gmail.com
INFORMACIJE: 041 901 776